15 Şubat 2011 Salı

Bir Devrin Battığı Yer

Çanakkale çocuklarının aşina olduğu o söz; Dur Yolcu! Bilmeden Gelip Bastığın Bu Toprak Bir Devrin Battığı Yerdir.. Boğazın evlatları için için o muhteşem, o sansasyonel, güzel hatıralarla dolu mazisiyle Çanakkale Dardanelspor'un battığı yer Sakarya oldu.

Adını yıllarca Çanakkale ismi üzerinden duyuran, reklam eden Dardanel A.Ş'nin klübü ele geçirişi ve camiadan ticarethane zihniyeti ile yönetilecek bir futbol ekibine dönüştürmesi ile başlayan süreç, taraftar-halk-yerel yönetim desteği olmaksızın en fazla bu kadar yaşayabilirdi. Önce şehrin diğer maddi güçlerini sadece Niyazi Önen'in ticari ilişkileri ve çekişmeleri yüzünden yitiren Çanakkale Dardanelspor, daha sonra yine Niyazi Önen'in siyasi çekişmeleri yüzünden yerel yönetim desteğini de kaybetti. Son olarak da takımın umut vaad ettiği dönemlerde en kaliteli oyuncularının satılması, başarısız ve ucuz transferler, ekip içerisinde genç Çanakkaleli futbolculara katiyen yer verilmemesi gibi sebepler neticesinde halk desteğini de yitirdi.

Klübün şehirle kalan son bağı olan 17 Gençlik Taraftarlar Derneği de malum Sakarya maçı için kendilerine verilen sözlerin tutulmaması ile isyan noktasına geldi. Klübün bu tarz bir vaadde bulunup bulunmamasından ziyade taraftara gösterilen samimiyetsizlik ve aşağılayıcı sözler bu isyanın çıkışında daha büyük etken oldu. Neticesinde halen daha bu duruma sessiz kalan ve sermayesi olan futbolcuları tüketene dek bu işin peşini bırakmayacağını bildiğimiz yönetim bugün istifaya davet ediliyor. Aslında ileriye dönük hiç bir olumlu veri bulundurmayan bu klübün ve futbol takımının muhafazası, revize edilmesi Çanakkale futbolseverine hiçbirşey katmayacaktır.

Bugün Dardanelspor A.Ş tesislerine yürüyecek taraftarın bu basiretsiz ve şehirden kopuk yönetimden talebi sadece "Çanakkalespor" olacaktır.

Karaktersiz, sporcu ahlakından yoksun, gay bozması futbolcuları, paragöz yönetim kurulu üyeleri, batmak üzere olan dolandırıcı kalpazan iş adamlarını andıran hali ve tavırları ile başkanıyla Dardanelspor A.Ş bu şehirde artık fazlalıktır.Şu noktadan sonra sportif başarı-başarısızlık bu gidişatı değiştirmeye yetmeyecektir. Çanakkale halkının da bu durumun farkında olması ve bu duruma karşı ilk hareketi başlatacak olan 17 Gençlik'e destek vermesi en azından "şehrin namı" için çok gereklidir.