24 Nisan 2011 Pazar

Dardanel'in Çanakkale Futbolunda Tükenişi; 24 Nisan

Uzun süredir yazmayı düşündüğümüz bu yazıyı hali hazırda yarış halinde bulunan bir futbol ekibi ve yönetimini yermemek adına bekletmiştik. Fakat gelinen günde hem futbol takımının artık kümede kalma umudunun mucizelere kalmış olması hem de Dardanelspor yönetiminin ve başkanının olağan kongrede bu duruma kayıtsız kalmış olması Çanakkale'de Dardanel A.Ş'nin tükendiğini resmeden son gelişmeler oldu.

3 sezonluk Süper Lig sürecinden sonra Niyazi Önen'in klübü çekmek istediği nokta Çanakkalespor Derneği ile Dardanelspor A.Ş'yi ayırıp klübü Çanakkale ile olan tüm organik bağlarından koparmış ve takımın isminden dahi Çanakkale adını sildirmişti. Tam da bu noktada Çanakkale futbolseverinin tepkisini çeken Niyazi Önen bu durumun gerekçesini yerel yönetimlerden destek görememek ile açıklamış fakat sonraki yıllarda gösterdiği tutum ile bu hususta da samimiyetsiz olduğunu göstermişti.

Mustafa Meteertem ve yarattığı jenerasyonun şahsi başarısı ile Bank Asya 1.Ligi'ne çıkan ekibe devre arası transfer döneminde tek kuruş yatırım dahi yapmadan küme düşmesine göz yuman Niyazi Önen bu sezon da son 10 yılda olduğu gibi futbolcu ekibini bir sermaye olarak görmüş ve talibi çıkan oyuncuları takımın hedeflerini ve ligdeki pozisyonunu gözardı ederek satmıştı.

24 Nisan, yani dün Dardanelspor matematiksel şansı bulunmakla beraber büyük ölçüde 3.Lig'e düşmüş durumda. Ve yine 24 Nisan'da toplanan Dardanelspor kongresi ve başkanı 2 yıl üst üste küme düşmüş bir futbol klübünü hiçbirşey olmamış gibi idare etmek üzere tekrar kendisini oy birliği ile yönetime getirdi. 10 yıldır izlenen ve Dardanel A.Ş'ye kaynak yaratmaktan başka bir işe yaramayan, Çanakkale gençliğine hiç bir yönelimi yatırımı bulunmayan Dardanelspor A.Ş'nin 3.Lig'de "Keşfet-Geliştir-Sat" modelini ne randıman ile döndürebileceği malumdur. Bu noktadan sonra yok pahasına elinden futbolcu çıkartan, kapısında "KAPATIYORUZ" yazılı mağazalara dönecek olan bu futbol takımının halktan hiç bir destek görmeyeceği bellidir.

Radikal kararlar almayarak aynı köhnemiş ticaretçi mantığı ile bu işi yürütmeye çalışacak olan "sözde" Çanakkaleli başkan ve yönetimi, bu şehirde artık hem klüp yöneticisi hem de şehrin önde gelenleri olarak tüm kredilerini tüketmiş durumdadır.

Şehirde şehire bağlı camiası olan bir klüp hasreti çeken futbolseverler için 24 Nisan bir dönüm noktasıdır. Bu noktadan sonra Dardanelspor A.Ş'ye ait futbol takımı kati suretle şehir tarafından dışlanmalı, Çanakkale sokaklarında gezemeyecek kadar yüzü kalmamış olan yöneticiler ve genel müdürün hiç bir beyanatına kulak verilmemelidir.

Her geçen gün gelişen ve yetenekli Çanakkale gençlerinin şans bulabildiği köklü amatör futbol klüpleri şu an şehirden soyutlanmış ve şehrin gençlerine tepeden bakan Dardanelspor'a sadece 2 lig kadar uzaktadır. Belediye,valilik ve Gestaş,İçdaş,Kale Grubu vs. gibi Çanakkale tandanslı büyük ticari kuruluşlarca desteklenecek, şehir futbolseverinin ve taraftarının desteğini arkasına alacak ve en önemlisi iskeletini yetenekli Çanakkale gençlerinin oluşturacağı bir klüp için artık aranan zemin yakalanmış durumdadır. Niyazi Önen ve ruhsuz kimliksiz yönetimine yıllarca sabredebilmiş Çanakkale taraftarı şehrin içinden çıkacak şehre bağlı bir futbol klübünün oluşum ve gelişimine muhakkak ki destek vererek sabredecektir.