11 Aralık 2010 Cumartesi

Kime İnanalım ?

Geçtiğimiz gün teknik direktör Yavuz İncedal Taraftar Derneği'ni ziyaret edip grup liderleri ve lise temsilcileri ile görüştü. Görüşmenin sebepleri malum. Futbolcuların sorumsuz tavırları, ruhsuzlukları ve şehirde uygunsuz yerlerde uygunsuz zamanalarda görülmüş olmaları sezon başından beri taraftarın rahatsız olduğu hadiselerdi.

Oynanan son maçta Murat Özavcı'nın tribünlere yaptığı hareket bardağı taşıran son damla oldu. Geçtiğimiz yıllarda da bazı futbolcuların bu tarz tavırları olmuş, ne yönetim ne de teknik ekip bu terbiyesizlere herhangi bir uyarıda bulunmamıştı.

Yavuz İncedal Çanakkale taraftarının takım ve klüp üzerinde etkili olabildiği son yıllarda takımın başında bulunduğu için durumun da vehametini anlamış olmalı ki derneğe ziyaret gerçekleştirmiş. Samimiyetinden muhakkak şüphemiz yok. Oyuncuların uyarılacağı, sahada daha mücadeleci bir takım bulunacağını ve tribün desteğine ihtiyaçları olduğunu söylemiş.

Fakat ne Yavuz İncedal'ın ne de yöneticilerin sezon başı ve sezon ortası "destek" çağrılarının içi boş ve "laf olsun" diye söylenmiş sözler olduğunu düşünüyoruz. Takımı şehirden uzaklaştıran, futbolculara bu şehir halkı için arma için değil "büyük klüplere satılabilmek için" oynamaları mantalitesini yüklemiş ve sonucunda yöneticisinden teknik ekibine futbolcusuna kadar her kademesinde ruhsuzlaşmış kimliksizleşmiş bir takım oluşturanların bu tarz çağrılarına inanmak istemiyoruz.

Yavuz İncedal muhakkak ki bizim sevdiğimiz, takımın başında görmek istediğimiz idealist bir antrenör. Fakat içinde bulunduğu klüp yönetiminin "hastalıklı" diyebileceğimiz düşünce tarzı ile şehir futbolseverinin ve taraftar gruplarının şehre ait görmediği, ruhsuz ve ticari amaç güden bu ekibi desteklemesi mümkün görülmüyor.

Lafın kısası şudur ki; klübün başkanı Niyazi Önen, "ticarethane" zihniyetini, klübü şahsi çıkarları için kullanan yöneticileri ve menajeri ve şehre layık olamayan ruhsuz futbolcularını defetmedikçe hiç bir destek çağrısı nazarımızda samimi değildir.

Taraftar size değil siz taraftara layık olmak zorundasınız. Aksi takdirde bu dükkanın kepenk kapatması yakın görünüyor.